יום ראשון, 2 ביולי 2017

כיס מרה מהו בדיוק וממה כדאי להיזהר

כיס מרה כל הפרטים


כיס המרה ממוקם מתחת לצד הימני של הכבד. תפקידו העיקרי של כיס המרה הוא אגירת נוזל המרה שמיוצר בכבד. לאחר ארוחה, המרה משתחררת מכיס המרה ועוברת דרך צינורית אל התריסריון, במטרה לסייע בעיכול המזון בכלל, ושומנים בפרט. מרבית המחלות בכיס המרה נובעות מתזונה לקויה שלנו או לעיתים מייצור מוגבר של שומנים וכולסטרול בדם. 
המחלה הנפוצה ביותר בכיס המרה היא התגבשות אבנים בכיס עצמו ובדרכי הצינוריות שלו. תהליך זה של התהוות אבנים בכיס מרה, היא תוצאה של התגבשות מלחים, שומנים וכולסטרול.

כדי לזהות אבנים בכיס מרה חשוב לדעת את הסימפטומים. ראשית התנפחות של הכיס מרה, כאבי בטן עזים, התפתחות דלקת, בחילות והקאות וגם חום. כיס מרה פגוע באבנים יוצר חסימות ובהמשך חסימה של הכבד והתפתחות צהבת. חשוב ל"תפוס" את המחלה בזמן ולהיבדק מעת לעת. עם גילוי אבנים בכיס המרה בשלבם הראשונים באמצעות בדיקה פשוטה של אולטרא סאונד, ניתן יהיה לטפל בדרך קלה ובטוחה וללא התערבות כירורגית. 
זאת על ידי שינויי הרגלי תזונה ואכילה או לעיתים בתרופות שיעזרו להמיס את האבנים.
במצבים של חסימת כיס מרה הדורשים התערבות כירורגית מבצעים ניתוח להסרת הכיס מרה. אך אל לכם לחשוש, הסרת כיס מרה גורמת למיצי המרה היוצאים מהכבד להגיע ישירות לתריסריון ובכך פעולת העיכול של המזון נשמרת.

כיס מרה - התפתחות טכנולוגית לטיפול

כיום עם התפתחות הטכנולוגיה בעולם ושיטות הטכנולוגיות בתחום הרפואה הכירורגית, כבר אין צורך בניתוח מסובך הכרוך בפתיחת בטן, תפרים, אשפוז ממושך ונטילת תרופות למניעת דלקות ומחלות זיהומיות. כיום שיטת הניתוח מבוצעת באמצעות 4 חתכים קטנים בבטן דרכם מחדירים סיבים אופטיים ומצלמה כדי לאפשר למנתח לצפות בכל הנעשה על גבי צג בחדר הניתוח. 

השלב הבא בניתוח הוא ניפוח חלל הבטן על מנת לנתק את כיס המרה ממערכת כלי הדם ואז ניתן לכרות אותו. מצד שני אם התגלו אבנים נוספות גם בצינורות המרה ניתן לחדור אליהם באותה השיטה לרסק אותם ולשאוב אותם החוצה. בסיום הניתוח ברוב המקרים החתכים יודבקו ויחבשו בלבד וכמעט ולא יהיה צורך בתפרים וצלקות.

פרופ' שלמה ללצ'וק, אחד הרופאים הבכירים בתחום הכירורגיה בכלל ובניתוחי כיס מרה בפרט, הינו בעל ניסיון עשיר בתחום למעלה מ-35 שנה, מבצע כיום ניתוחים מסוג זה מבוצעים בשיטות טכנולוגיות מהמתקדמות בעולם הרפואה. רוב הניתוחים מבוצעים בשיטת הלייזר תחת הרדמה כללית ו-4 חתכים קטנים בבטן להוצאת הכיס מרה במינימום נזקים עקיפים. עיקר הניתוח והצלחתו מובטחים ב-96% ורק מקרים חריגים מצריכים ניתוח בשיטות הישנות. סופו של דבר הניתוח והאשפוז אורכים כיממה ולמחרת משתחררים הביתה. 
מה שחשוב לדעת זה כי ניתוח שכזה שכיח בעולם הכירורגיה ונושא הצלחות רבות ושיפור באיכות החיים והבריאות.

לפני כל צעד וקבלת החלטה למרות שאובחנה הבעיה בכיס מרה ונדרש ניתוח, אתם מוזמנים להתייעצות נוספת אצל פרופ' ללצוק ולקבל החלטה נכונה לאורח חיים בריא. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה